Med nese for vitenskap

Fredag 18. oktober er dagen da kunnskap, kunst og kjemi m?tes p? INSPIRIA! F? med deg spennende foredrag av kjente kunstnere og fageksperter.
Arrangementet finner sted p? fredag 18. oktober, kl. 09.00-11.00.
Hva?
Foredrag for deg som er interessert i mat og vin, lukt, kunst og kjemi. Arrangementet passer for alle, og er en unik anledning for ? tilegne seg ny kunnskap p? en inspirerende m?te. Dette er en m?teplass der du kan m?te andre INSPIRIAs st?ttespillere og samarbeidspartnere, bedrifter, kunstnere, kjemikere – og andre med nese for disse fagfeltene.
Samme dag er det ogs? frokost for spesielt inviterte kl. 08.30.
Hvem?
Trine Lise Nederaas
Trine Lise Nedreaas er norsk kunster som bor i London. ?Big Bangs and other smaller reactions? er tittelen p? filmen hun har laget for Inspiria Science Center.Filmen best?r av n?rbilder av enkle, kjemiske reaksjoner. I et nesten abstrakt formspr?k gir bilde og lyd en poetisk/kunstnerisk kvalitet til realfaget og vitenskapen. Prosjektet s?ker med dette ? fremme ideen om at vitenkapen kan forenes med kunsten.
Geir Endregaard
Administrerende direkt?r p? INSPIRIA ? Videreutvikling av n?ringslivssamarbeid 2014.
Martin Lersch
“Kj?kkenet som laboratorium”
Gruppeleder Biorefinery Demo (og matentusiast)
Foredraget vil gi smakebiter p? hva som skjer n?r en matentusiast og kjemiker slipper nysgjerrigheten l?s p? kj?kkenet. Foredragsholderen har doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Oslo og jobber til daglig som forsker ved Borregaard. Interessen for matkjemi ble vekket da han kom over boken ?On food and cooking – The science and lore of the kitchen? av Harold McGee. De siste ?rene har han holdt en rekke popul?rvitenskapelige foredrag om matkjemi og bidratt i radio- og TV-programmer. Han er fast spaltist i bladet Kj?kkenskriveren og st?r bak bloggen Khymos.
Sissel Tolaas
Forsker og kunstner, Tolaas har forsket og eksperimentert intensivt med temaet lukt siden 1990. Hun har utviklet et bredt spekter av revolusjon?re prosjekter med lukter basert p? hennes egen kunnskap – kjemisk vitenskap, matematisk, lingvistikk, og visuell kunst. H?r Tolaas fortelle hvordan hun har isolert og reprodusert luktmolekyler fra sesongens lokale r?varer fra ?stfold.
Christer Berens
Sommelier av yrke og han har vin som lidenskap. To ganger har han blitt norgesmester i vinkunnskap, og han har deltatt i to verdensmesterskap som representant for Norge. ?Vin er det mest aromatiske vi f?r i oss og for en vinkjenner s? er duften viktigere enn smaken n?r en vin skal bed?mmes?
P?melding til arrangementet gj?res innen 18. septmeber og gj?res via dette p?meldingsskjemaet.
INSPIRIA science center er et popul?rvitenskapelig opplevelses- og l?ringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de bes?kende l?rer ved ? eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, milj?, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.
0000Send som e-post
Del denne

Authors
Top